Vuurvliegjes

3de kleuterklasWelkom in de klas van Celia!

Verjaardag vieren

We vieren samen de hele dag feest! Door de corona is dit zonder een ouder in de klas. De kinderen maken een mooie tekening voor de jarige. De kleuters maken een kroon voor de jarige en de jarige mag de hele dag voor onze klaspop ‘Rik’ zorgen.  We zingen ook samen het ballonnenlied en we genieten van een traktatie. Het kan ook zijn dat we samen knutselen of koken… De jarige mag kiezen.

 Denk er wel aan dat we GEEN individuele pakjes meer geven.


Dagindeling

VERTELKRING

Op maandag en dinsdag houden we in de klas een vertelkring. Tijdens deze kring mogen de kleuters aan elkaar vertellen wat ze beleefd hebben en gaan we dit ‘noteren’ in het kringschrift. We kiezen elke keer een leider en een verslaggever. De leider zorgt ervoor dat de kring vlot verloopt en de verslaggever zorgt dat alles mooi in ons schrift komt.

TOONKRING

De kinderen mogen altijd iets interessant meebrengen. Op dinsdag wordt de nieuwe letter van de week geïntroduceerd dus gewoonlijk wordt er op woensdag iets meegebracht met de letter van de week.

WISTJE-DATJES-KRING

Op donderdag gaan we het tijdens deze kring hebben over allemaal weetjes. Hier ontstaat vaak een onderzoek uit.

KINDERRAAD

Op vrijdag houden we een kinderraad in onze klas. We bespreken dan het reilen en zeilen op school en wat we graag anders zouden willen. Als er problemen zijn zoeken we dan ook naar een eventuele oplossing.

Op maandag is er steeds een wiskunde of techniek activiteit voorzien.

Dinsdag is het de introductie van de (nieuwe) letter van de week.

We werken steeds rond projecten en kleine onderzoeken. De projecten en onderzoeken ontstaan uit onze kring.

We hebben samen met alle kleuters hard gewerkt in onze klastuin. We hebben nu een prachtige kring buiten.  Elke week gaat er buiten een activiteit door.

De vuurvliegjes zorgen ook voor de kippen. Elke week verschonen we het kippenhok en elke dag zorgen we ervoor dat onze kippen vers water krijgen en voldoende eten. In ruil krijgen we lekkere eitjes!

 

KLEUTERATELIER

Op regelmatige basis is er een kleuteratelier. We werken dan klasdoorbrekend.

 

SCHOOLATELIER

Na de corona starten we ook opnieuw met onze schoolateliers.